SbyWR's historia

 

År 2005 startades Strängnäsbygdens Western Riders av initiativtagerskan Monica Karlsson. Monica var vid tiden även ridskolechef på Strängnäs ridskola och hade redan 2002 påbörjat att hålla lektioner i Western ridning.

Ridskolan hade arbetat med att ta fram lämpliga lektionshästar som var utbildade i både dressyr- och westernridning.
Det startades intensivkurser/kortkurser för intresserade blivande westernryttare. Intresset var stort och snart var ett antal grupper igång, både ungdomar och vuxna. Några år gick och våra westernryttare och westernutbildade hästar blev väldigt duktiga.

Ridskolan anordnade varje år ett KM i westernridning men så småningom vaknade suget att tävla på "riktiga" westerntävlingar hos både Monica och hennes westernelever. De ville ut och visa vilka duktiga westernryttare de hade på ridskolan i Strängnäs. För att detta skulle vara möjligt så behövde ryttarna vara medlemmar i en WRAS-ansluten förening.

Monica funderade först på ett samarbete med en närliggande förening men kom på att en förening med tydlig anknytning till Strängnäs ridskola, liknande en sektion, skulle vara det bästa för att tillvarata ridskolans westernryttares intressen.

Både styrelsen och de aktiva/aktivas föräldrar tyckte att idén att knyta en westernföreining till ridskolan var ett bra förslag och 2005 bildades SbyWR´s interimsstyrelse.

År 2009 köpte SbyWR in hästen Dekker. Han ansågs vara en bra lektionshäst i både dressyr- och westernridning.
SbyWR´s Dekker ägs fortfarande av klubben, men är ute på foder hos en av medlemarna. Han är fortfarande verksam i western tävlingar och andra aktiviteter trots sina 19 år.

År 2012 togs beslutet att SbyWR skulle lämna Strängnäs ridskola och avbryta samarbetet med ridskolan.

Framtiden är ännu ej skriven, men vi hoppas på många roliga och intressanta hästår tillsammans.